İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Suriye’deki işgal altındaki bölgede Türkiye’nin varlık girişimlerinin İsrail güvenliğini tehdit ettiğini savundu.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Suriye’nin güneyinde İsrail işgali altındaki bölgede çelik yelek giyerek yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’deki varlık kurma girişimlerinin İsrail’in güvenlik çıkarlarını riske attığını iddia etti. Katz, İsrail’in bölgedeki pozisyonlarını koruyacağını vurguladı.
Bakan Katz, aynı açıklamada Suriye yönetimine de meydan okudu. İsrail devletine yönelik tehditler sürdüğü müddetçe Hermon Dağı’nı ve işgal ettikleri bölgeyi terk etmeyeceklerini savundu.
Katz, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’ya doğrudan seslenerek, “Şam’daki sarayında sabah uyandığında, Hermon Dağı’na bakıp İsrail ordusunu gördüğünde sınırlarımızı korumak için burada olduğumuzu bileceksiniz” ifadelerini kullandı. Bu sözlerle İsrail’in bölgedeki askeri varlığını vurguladı.
İsrail savaş uçakları, 18 Ağustos tarihinde Suriye’nin İdlib ilinde bulunan atıl durumdaki Ebu Zuhur Askeri Hava Üssü’ne hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırı, bölgedeki gerilimi artıran önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.
Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in bu saldırılarını “gerekçesiz bir saldırı” ve bölgenin güvenlik ile istikrarını tehdit eden “tehlikeli bir tırmanış” olarak niteleyerek kınadı. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Claudio Cordone de saldırıya tepki göstererek, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]