İran, ABD askerlerini esir alan veya ölüsünü teslim edenlere para ödülü vereceğini açıkladı. Kadınlara iki kat ödül verileceği belirtildi.
İran, ülke topraklarına giren ABD askerlerini esir alan veya ölüsünü teslim eden kişilere para ödülü verileceğini duyurdu. Ordu sözcüsü, ödül miktarını açıklarken, bu eylemi gerçekleştiren İranlı kadınlara iki kat ödül verileceğini belirtti.
ABD ile İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından bölgede gerilim artarken, İran’dan gelen bu adım dikkat çekti. Orta Doğu’daki savaş iklimini yeniden hareketlendiren saldırılara İran da yanıt vererek birçok ABD üssünü hedef almıştı.
İran Ordu Sözcüsü yaptığı açıklamada, ülke topraklarında esir alınan ya da ölüsü teslim edilen ABD askerleri için para ödülü verileceğini duyurdu. Sözcü, bu ödülün miktarını da belirtti.
“İran topraklarına giren bir Amerikan askerini esir alıp getiren veya ölüsünü teslim eden her İranlıya 5 milyar tümen ödül verilecek. Bunu yapan İranlı kadınlara ise 10 milyar tümen ödül vereceğiz.” ifadeleri kullanıldı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]