USD49,42EUR55,39ALTIN6.635,05Istanbul14° Bulutlu0:36İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Eğitim

Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

Ankara Bilim Üniversitesi, Unitree Robotics ile Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji transferini güçlendirmek amacıyla stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

Ankara Bilim Üniversitesi, robotik teknolojileri alanında küresel bir oyuncu olan Unitree Robotics ile stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, üniversitenin akademik bilgi birikimini Unitree Robotics’in saha deneyimiyle birleştirerek Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji transferini güçlendirmeyi amaçlıyor.

İş birliğinin temel hedefleri arasında Ar-Ge ve inovasyon kapasitesini artırmak, teknoloji transfer süreçlerini iyileştirmek, ortak projeler geliştirmek ve Türkiye’nin teknoloji vizyonuna katkı sağlayacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmek yer alıyor.

Ortak Projeler ve Eğitim Programları Geliştirilecek

Anlaşma kapsamında TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı destekli ulusal ve uluslararası Ar-Ge projeleri geliştirilecek. Ayrıca, öğrencilere yönelik staj, co-op ve uygulamalı eğitim programları hayata geçirilecek. Akademik danışmanlık, teknik destek ve bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi de protokolün diğer önemli maddeleri arasında bulunuyor.

Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliklerinin teknolojik kalkınmadaki kritik rolüne dikkat çekti. Demir, “Üniversitemizin temel misyonlarından biri, bilgiyi yalnızca üreten değil aynı zamanda toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştüren bir yapı oluşturmaktır. Unitree Robotics ile imzaladığımız bu protokol; Ar-Ge’den uygulamalı eğitime, uluslararası projelerden teknoloji geliştirmeye kadar birçok somut hedef içermektedir. Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi geleceğin teknolojileriyle doğrudan buluşturuyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında Ankara Bilim Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Demirdağ’ın katılımıyla akademik bir buluşma da gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sevinç, fakültenin vizyonunu ve iş birliğinin akademik süreçlere katkılarını içeren bir sunum yaptı. Mühendislik öğrencileri programda yoğun ilgi gösterdi ve soru-cevap bölümüyle interaktif bir atmosfer oluşturuldu. İki kurumun ilk ortak projelerini kısa süre içinde hayata geçirmesi planlanıyor.

Benzer Haberler

Tümü
Başakşehir Okul Saldırganı F.M. Tutuklandı Türkiye Dünya Beni Tanısın Dedi
Başakşehir Okul Saldırganı F.M. Tutuklandı Türkiye Dünya Beni Tanısın Dedi
Başakşehir Okul Saldırganı: “Türkiye ve Dünya Beni Tanısın”
Başakşehir Okul Saldırganı: “Türkiye ve Dünya Beni Tanısın”
Antalya’da KPSS Adayı Sınava Dakikalar Kala Kapıdan Döndü
Antalya’da KPSS Adayı Sınava Dakikalar Kala Kapıdan Döndü
Antalya’da KPSS’ye Yalın Ayak Koştu Sınavı Saniyelerle Kaçırdı
Antalya’da KPSS’ye Yalın Ayak Koştu Sınavı Saniyelerle Kaçırdı
KPSS’ye Koşarak Gelen Aday Sınav Salonunu Saniyelerle Kaçırdı
KPSS’ye Koşarak Gelen Aday Sınav Salonunu Saniyelerle Kaçırdı
Ehliyet Sınavlarında Yeni Dönem Sabit Parkur Yerine Akan Trafik Uygulaması Başlıyor
Ehliyet Sınavlarında Yeni Dönem Sabit Parkur Yerine Akan Trafik Uygulaması Başlıyor
Salihli Güncel Haberleri - Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SALİHLİ HABER 'de saklıdır.