Akkuyu NGS Ana Sirkülasyon Boru Hattı Kaynakları Tamamlandı

Akkuyu NGS’de ana sirkülasyon boru hattı kaynak işlemleri 73 günde tamamlandı. 32 bağlantı noktasında gerçekleştirilen operasyon, kalite kontrol süreçleriyle titizlikle yürütüldü.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Akkuyu NGS Ana Sirkülasyon Boru Hattı Kaynakları Tamamlandı

Akkuyu Nükleer AŞ, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un inşa ettiği Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) nükleer adasındaki ana sirkülasyon boru hattının kaynak çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Toplam 73 gün süren operasyonda, boru hattındaki 32 bağlantı noktasının tamamında kaynak işlemleri gerçekleştirildi.

Operasyonda mühendislik ve teknik uzmanların yanı sıra kaynak, montaj, boru kesim, tahribatsız muayene, ısıl işlem ve kalite kontrol alanlarından uzmanlar görev aldı. Çalışmalar, belirlenen teknolojik işlem sırasına uygun olarak yürütüldü.

Kaynaklı Birleşimlerin Kalite Kontrolü

Kaynaklı birleşim yerleri, çalışma süresince titizlikle kontrol edildi. Tüm bağlantı noktaları, iç metal gerilimini gidermek ve tasarlanan performans özelliklerini sağlamak amacıyla yüksek sıcaklıkta ısıl işleme tabi tutuldu. Boru hattının korozyona karşı korunması için bağlantıların iç yüzeyine özel kaynak kaplaması uygulandı.

Teknolojik işlemlerin tamamlanmasının ardından, kaynaklı bağlantıların kalitesi ultrasonik, kılcal ve radyografik muayene gibi çeşitli yöntemlerle detaylı olarak kontrol edildi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, ana sirkülasyon boru hattının kaynak işlemlerinin bir güç ünitesinin inşasında önemli bir aşama olduğunu belirtti. Butckikh, 2. güç ünitesindeki işlemlerin 73 günde tamamlanmasının, çalışmaların titiz organizasyonu ve deneyimli ekibin koordineli çalışması sayesinde elde edildiğini vurguladı.

Butckikh, her aşamadaki temel kriterlerinin kalite olduğunu ifade ederek, “Ana sirkülasyon boru hattının kaynak çalışmalarını tamamlayarak 2. güç ünitesinin birinci devresini oluşturduk. Böylece reaktör tesisi ekipmanlarının boru hatlarıyla bağlantısına yönelik çalışmaların sürdürülmesi ve devreye alma çalışmalarına hazırlık için gerekli koşulları sağlamış olduk.” dedi.

Benzer Haberler
Türkiye’nin 3 Yıllık Ekonomi Yol Haritası Orta Vadeli Program Açıklanıyor
Türkiye’nin 3 Yıllık Ekonomi Yol Haritası Orta Vadeli Program Açıklanıyor
DASK Zorunlu Deprem Sigortası Poliçe Devri Son Buluyor Yeni Hak Sahipleri Dikkat
DASK Zorunlu Deprem Sigortası Poliçe Devri Son Buluyor Yeni Hak Sahipleri Dikkat
Bakan Ersoy Turizmi Yılın 12 Ayına Yayma Hedefini Açıkladı
Bakan Ersoy Turizmi Yılın 12 Ayına Yayma Hedefini Açıkladı
ARGE Vergi Teşviki Geçen Yıl 169 Milyar Lirayı Aştı
ARGE Vergi Teşviki Geçen Yıl 169 Milyar Lirayı Aştı
Bakan Işıkhan Engelli ve Eski Hükümlülere 161,5 Milyon Lira Hibe
Bakan Işıkhan Engelli ve Eski Hükümlülere 161,5 Milyon Lira Hibe
Petrol Fiyatları 90 Doları Aştı Orta Doğu Gerilimi Etkili Oldu
Petrol Fiyatları 90 Doları Aştı Orta Doğu Gerilimi Etkili Oldu
Salihli Güncel Haberleri - Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SALİHLİ HABER 'de saklıdır.