AB Komisyonu, Meta’dan Dijital Hizmetler Yasası Kapsamında Bilgi Talep Ediyor

AB Komisyonu, Meta’dan Dijital Hizmetler Yasası Kapsamındaki Yükümlülükler Hakkında Bilgi İstiyor AB Komisyonu, ABD merkezli Meta şirketinden, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi için resmi bilgi talep ettiğini duyurdu. Komisyon, CrowdTangle’ın kullanımdan kaldırılmasının ardından Meta’dan, araştırmacıların Facebook ve Instagram’ın kamuya açık verilere erişim sağlama yükümlülüğüne uyum için aldığı önlemler hakkında detaylı bilgiler istiyor….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
AB Komisyonu, Meta’dan Dijital Hizmetler Yasası Kapsamında Bilgi Talep Ediyor

AB Komisyonu, Meta’dan Dijital Hizmetler Yasası Kapsamındaki Yükümlülükler Hakkında Bilgi İstiyor

AB Komisyonu, ABD merkezli Meta şirketinden, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi için resmi bilgi talep ettiğini duyurdu. Komisyon, CrowdTangle’ın kullanımdan kaldırılmasının ardından Meta’dan, araştırmacıların Facebook ve Instagram’ın kamuya açık verilere erişim sağlama yükümlülüğüne uyum için aldığı önlemler hakkında detaylı bilgiler istiyor.

AB’nin Meta Hakkında Açtığı Soruşturma Devam Ediyor

AB Komisyonu’nun, 30 Nisan’da Meta hakkında başlattığı soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Platformlarında yanıltıcı reklam ve dezenformasyonla mücadele gibi alanlarda AB kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle başlatılan bu süreçte, Meta’nın 6 Eylül tarihine kadar talep edilen bilgileri sağlaması isteniyor.

Para Cezası ve Geçici Tedbirler Gündemde

AB Komisyonu, Meta’nın talebe yanıt vermemesi, yanıltıcı veya eksik bilgi sunması durumunda para cezası alma ihtimalinin olduğunu vurguladı. Ayrıca, Komisyon, sağlanacak yanıtları değerlendirdikten sonra geçici tedbirler de dahil olmak üzere adımlar atabilecek.

AB Yasası Platformlara Sıkı Kurallar Getiriyor

AB’nin geçen yıl yürürlüğe giren Dijital Hizmetler Yasası, büyük dijital platformlara katı kurallar getirerek kural ihlali durumlarında yüksek para cezalarını öngörüyor. İhlallerin tekrarı halinde, platformların AB’deki faaliyetlerine son verilebileceği belirtiliyor. Bu kapsamda Meta’nın, AB Komisyonu’na talep edilen bilgileri zamanında ve eksiksiz bir şekilde sunması bekleniyor.

Benzer Haberler
Allison Hart’ın 6 Şubat Depremleri Hakkındaki Paylaşımı
Allison Hart’ın 6 Şubat Depremleri Hakkındaki Paylaşımı
Büyükelçi Rose’un Açıklamaları
Büyükelçi Rose’un Açıklamaları
İran-ABD Müzakereleri Gecikebilir
İran-ABD Müzakereleri Gecikebilir
İsrail Ordusu Filistinli Sivillere Ateş Açtı
İsrail Ordusu Filistinli Sivillere Ateş Açtı
Filistinli Esirlerin Durumu Gazze’de Gündemde
Filistinli Esirlerin Durumu Gazze’de Gündemde
İran, Rusya ve Çin “Deniz Güvenlik Kuşağı” Tatbikatı için Hazırlanıyor
İran, Rusya ve Çin “Deniz Güvenlik Kuşağı” Tatbikatı için Hazırlanıyor
Salihli Güncel Haberleri - Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SALİHLİ HABER 'de saklıdır.