ABD, Gazze’de Mahsur Kalan Doktorlarla İlgili Durumu İzliyor
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında Gazze’de mahsur kalan ABD vatandaşı doktor ve tıp uzmanlarının durumunu değerlendirdi. Patel, Refah sınırının kapanmasının ardından bu grupla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.
İsrail ve Mısır Hükümetleriyle Temas Devam Ediyor
Patel, sınır kapısının kapanmasıyla ilgili olarak “Bu bizim kontrol ettiğimiz bir sınır kapısı değil” dese de, Gazze’den güvenli şekilde ayrılmalarını sağlamak için İsrail ve Mısır hükümetleriyle temaslarını sürdürdüklerini vurguladı. Patel, Refah sınır kapısının insani yardımların yanı sıra yabancı uyrukluların güvenli şekilde ayrılmaları için de açık olması gerektiğine dikkat çekti.
BM Raporundaki Endişeler Paylaşıldı
Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, Birleşmiş Milletler’in Gazze ile ilgili son raporundaki endişelere katıldıklarını belirtti. Gazze’de BM aracına yapılan saldırıyla ilgili endişelerini dile getiren Patel, BM ve insani yardım çalışanlarının korunması gerektiğinin altını çizdi ve olayın tam olarak soruşturulmasını talep etti.
Patel, İsrail’in sivilleri kasıtlı olarak hedef aldığına dair doğrudan bir göstergeye rastlanmadığını belirtirken, “Gazze’de soykırım görmediğimize inanmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.