Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. ABD, İsrail’e Silah Sevkiyatını Durdurdu: Gottlieb ve Austin Açıklamaları

ABD, İsrail’e Silah Sevkiyatını Durdurdu: Gottlieb ve Austin Açıklamaları

haberci haberci -
31 0

Gottlieb: “ABD Bizi Hassas Saldırı Füzeleri Vermemekle Tehdit Ediyor”

İsrail Meclisi’nde konuşan Gottlieb, Joe Biden yönetiminin geçen hafta İsrail’e yapılacak ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurmasına tepki gösterdi. Gottlieb, sevkiyatın durdurulmasına karşılık Gazze’yi hedef alacaklarını belirterek, “ABD bizi hassas saldırı füzeleri vermemekle tehdit ediyor. Bizim de hassas olmayan füzelerimiz ve kendimizi koruma hakkımız var. Bu yüzden belki hassas füzeler kullanmak yerine hassas olmayan füzelerimizi kullanarak (Gazze’de) on binayı çökertirim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ABD Savunma Bakanı Austin: Sevkiyatın Durdurulduğunu Doğruladı

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, ABD’nin İsrail’e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu belirtilmişti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı bağlamında bu ülkeye yakında gönderilecek silahlarla ilgili bir değerlendirme sürecinde olduklarını ve bazı silahların sevkiyatını askıya aldıklarını doğruladı.

Austin, “İsrail’in kendini savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmaya devam edeceğiz. Ancak şu anda Refah’taki gelişmelerin seyri bağlamında yakın zamanda (İsrail’e) gönderilecek güvenlik desteği sevkiyatlarını değerlendiriyoruz. Mevcut durumu değerlendirirken içinde yüksek miktarda mühimmat barındıran bir sevkiyatı durdurduk.” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar