Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. ABD Kongresi’nden İsrail’e İnsani Yardım Çağrısı

ABD Kongresi’nden İsrail’e İnsani Yardım Çağrısı

haberci haberci -
20 0

Demokrat Kongre Üyelerinden Başkan Biden’a Mektup

ABD Kongresi’nde 88 Demokrat Partili üye, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik insani yardımları kasten engellediğine dair inandırıcı iddialar bulunduğunu belirterek, Başkan Joe Biden’a ABD yasalarına göre İsrail’e yapılan yardımları yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu.

Mektupta İfade Edilen Endişeler

Jason Crow ve Chris Deluzio’nun öncülüğünde bir grup Demokrat Kongre üyesi, ortak imzalı mektupla 88 Kongre üyesinin imzasıyla, “İsrail Hükümeti’nin, insani yardımın kasıtlı olarak durdurulması ile ilgili Gazze’deki savaşı yürütme biçimine ilişkin ciddi endişelerimiz devam ediyor. Netanyahu Hükümeti savaşın başından beri Gazze Şeridi’ne insani yardım girişini ciddi şekilde kısıtladı.” ifadelerine yer verildi.

Yabancı Yardım Yasası ve İhlaller

Mektupta, ABD Yabancı Yardım Yasası’nın, ABD insani yardımının taşınması veya dağıtımını doğrudan veya dolaylı olarak kısıtlayan herhangi bir ülkeye yardım veya silah satışını kısıtladığı hatırlatılarak, İsrail’in bu konuda kısıtlamaları olduğuna dair yeterli kanıt bulunduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, ABD destekli insani yardımın sağlanması konusundaki federal yasanın ihlal edildiği belirtildi.

Yeniden Gözden Geçirme Çağrısı

Mektupta, Biden yönetimine İsrail’e yapılan yardımların yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunuldu. Kongre üyeleri, İsrail’in insani yardımların ulaşımını kısıtlamasının kabul edilemez olduğunu ve ABD’nin bu konuda adım atması gerektiğini vurguladılar.

İlgili Yazılar