Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’de İran Destekli Husi Radar Alanını Yok Etti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’de İran Destekli Husi Radar Alanını Yok Etti

haberci haberci -
68 0

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın CENTCOM Hesabından Açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde Yemen’in Husi kontrolündeki bölgesinde İran destekli bir Husi radar sahasının başarıyla yok edildiği belirtildi. Radar alanının ABD, koalisyon güçleri ve bölgedeki ticari gemiler için yakın bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Ayrıca, bu eylemin deniz seferlerinin özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri’nin Açıklamaları

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, İsrail, ABD, İngiltere ve “işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını” ihlal eden 4 gemiyi balistik ve seyir füzeleriyle vurduklarını duyurmuştu. Kızıldeniz’deki durum ise İran’ın desteklediği Husilerin, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyduğu ve bazılarına saldırdığı bir gerçeği yansıtıyor.

Uluslararası Toplumun Müdahalesi

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki kontrol bölgelerine saldırısının ardından Husiler, bu ülkelerin ‘tüm gemilerini hedef alacağını’ duyurmuş durumda. Bunun üzerine ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle Refah Muhafızı Operasyonu adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturdu. Bu operasyonla Husi güçlerine karşı uluslararası bir müdahale planlanıyor.

İlgili Yazılar