Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. ABD ve Ukrayna Arasındaki Görüşmeler

ABD ve Ukrayna Arasındaki Görüşmeler

haberci haberci -
27 0

ABD ve Ukrayna Özel Temsilcileri Kiev’de Buluştu

Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Andriy Yermak tarafından kabul edildi. Kellogg’un Ukrayna’daki temasları Yermak ile yapılan toplantıyla başladı ve ABD-Ukrayna ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Barışın Sağlanması İçin Görüşmeler

Görüşmede, Yermak ve Kellogg’un Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çözüm önerilerini görüştüğü ifade edildi. Yermak, “Bu savaşın bitmesini en çok Ukraynalılar istiyor. Ama bunu adil ve kalıcı bir barışla sonlandırmak istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. Yermak, Rusya’nın savaşla bizbet ilgili manipülasyon yöntemleri kullandığını savundu ve “Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında hiçbir şey söylenemez” ilkesine sadık kalmak gerektiğini vurguladı.

Stratejik Ortaklık Hedefi

Andriy Yermak, ABD ile güvenlik ve ekonomi garantilerini içeren kapsamlı bir stratejik ortaklık kurmak istediklerini dile getirirken, Kellogg’un Kiev’deki temasları kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüşeceği belirtildi. Ukrayna’nın barışçıl bir şekilde savaşı sonlandırmak ve bölgede istikrarı sağlamak için ABD ile işbirliği içinde olduğu vurgulandı.

İlgili Yazılar