WWDC 2022’de Yer Alan Bazı Yenilikler Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC’de birçok yeni güncelleme ve inovasyonu duyurdu. Etkinlik kapsamında “VisionOS 2”, “iOS 18”, AirPods ve Apple TV güncellemeleri, “WatchOS 11”, “iPadOS 18”, “macOS Sequoia” gibi önemli yenilikler tanıtıldı. Apple Vision Pro Başlığı 8 Ülkede Daha Satışa Sunulacak Geçen yıl duyurulan Apple Vision Pro…
Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC’de birçok yeni güncelleme ve inovasyonu duyurdu. Etkinlik kapsamında “VisionOS 2”, “iOS 18”, AirPods ve Apple TV güncellemeleri, “WatchOS 11”, “iPadOS 18”, “macOS Sequoia” gibi önemli yenilikler tanıtıldı.
Geçen yıl duyurulan Apple Vision Pro başlığının artık 8 ülkede daha satışa sunulacağı duyuruldu. Başlığın ilk olarak 28 Haziran’da Çin, Japonya ve Singapur’da, ardından 12 Temmuz’da Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere’de satışa çıkacağı açıklandı.
Apple, akıllı telefonlar için “iOS 18” ve kişisel bilgisayarlar için “macOS Sequoia” güncellemelerini tanıttı. iOS 18 ile birlikte ana ekran ve fotoğraf galerisi için özelleştirmeler, gizlilik güncellemeleri gibi yenilikler getirilirken, macOS Sequoia’da ise iPhone telefonların bilgisayar üzerinde kullanılabilmesine olanak sağlayan “yansıtma” özelliği vurgulandı.
Apple, uzun zamandır beklenen yapay zeka hamlesi olan Apple Intelligence’ı duyurdu. Bu yeni sistem, bağlam odaklı bildirimler, yapay zeka ile görüntü oluşturma, uygulamalar arası görev gerçekleştirme gibi çeşitli yeteneklere sahip olacak. Apple, kullanıcı verilerinin özel ve güvenli olduğundan emin olmak için Apple Silicon çipini kullanan özel sunucularda bulut tabanlı modellerden faydalanacağını vurguladı.
Siri’ye yeni özellikler getirilirken, ChatGPT’nin de entegre edileceği duyuruldu. ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI şirketinin Üst Yöneticisi Sam Altman, Apple ile yapacakları ortaklığı sosyal medyada duyurarak kullanıcıların beğenisini kazanmayı umduklarını ifade etti.
OpenAI, geçen ay yeni yapay zeka modeli “GPT-4o”yu duyurmuştu. Bu model, ses, görüntü ve metin üzerinden gerçek zamanlı mantık yürütme yeteneğine sahip olan ChatGPT’nin gelişmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Apple’ın bu teknolojiyi ilerleyen süreçte ürünlerinde kullanması bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]