İşgal Ordusu Cami ve Mezarlıkları Hedef Aldı
Bir bakanlık yetkilisinin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılar neticesinde sistematik bir şekilde 1245 camiden 814’ünü yıktığı belirtildi. Ayrıca, 148 cami ve 3 kilisenin zarar gördüğü, 60 mezarlıktan 19’unun hedef alındığı vurgulandı. Bu yıkımın bakanlığa 350 milyon dolarlık bir maliyet oluşturduğu ifade edildi.
İsrail Ordusunun Vahşeti
Açıklamada, İsrail ordusunun vurduğu mezarlıklardan ceset kaçırdığına dair iddialara da yer verildi. Söz konusu saldırılar sırasında binlerce şehidin cesedine vahşice davranıldığı, mezarların alt üst edildiği ya da çalındığı belirtildi. Bakanlık bünyesinde çalışan 238 görevlinin öldürüldüğü, 19’unun alıkonulduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, İsrail ordusunun bakanlığa ait 11 idari ve eğitim merkezini de yıktığı kaydedildi.
Uluslararası Topluma Çağrı
Açıklamada, bakanlığın İsrail’in Gazze’deki mabetlere yönelik saldırılarını şiddetle kınadığı ve uluslararası topluma bu soykırım savaşını durdurmak için gereken adımları atmaya çağırdığı belirtildi. Uluslararası kurumlar ve kuruluşlar başta olmak üzere tüm dünya toplumunun bu konuda harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.