Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Birleşmiş Milletler Raporu: Gazze Şeridi’nde Durum Vahim

Birleşmiş Milletler Raporu: Gazze Şeridi’nde Durum Vahim

haberci haberci -
23 0

UNRWA Raporuna Göre İsrail’in Saldırıları Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yayımlanan raporda, Gazze Şeridi’nde yaşanan acil duruma dikkat çekildi. Rapora göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne hava, kara ve deniz saldırılarını sürdürerek sivil kayıplara, altyapı zararlarına ve Filistinlilerin yerinden edilmesine sebep oluyor.

UNRWA Çalışanlarının Hayatını Kaybetme Sayısı Artıyor

30 Nisan’dan 5 Mayıs’a kadar 6 UNRWA çalışanının daha hayatını kaybettiği belirtilen raporda, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde öldürülen UNRWA çalışanı sayısının 188’e yükseldiği vurgulandı. İsrail’in Gazze’ye insani yardım girişini engellemesi uluslararası insancıl hukuku ihlal ediyor.

Gazze’de Sağlık Hizmetleri Ağır Darbe Alıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, devam eden saldırılar nedeniyle tıbbi malzeme, yakıt ve personel sıkıntısı yaşanan Gazze’deki hastanelerin ve sağlık ocaklarının üçte biri faaliyetlerini kısıtlı bir şekilde sürdürebiliyor.

İsrail’in Saldırıları Sonucu Binlerce Kayıp

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 34 bin 789 Filistinlinin öldüğü, 78 bin 204 kişinin yaralandığı kaydedilen raporda, enkaz altında halen binlerce ölünün olduğu belirtildi. Sivil altyapının hedef alındığı, hastane ve eğitim kurumlarının tahrip edildiği vurgulandı.

Çatışmalar Devam Ediyor

Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalarda 267’si karadan olmak üzere 612 İsrail askerinin öldüğü raporda yer aldı. 24 Kasım 2023’te başlayan ve daha sonra uzatılan insani arada 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı ancak binlerce Filistinli hala alıkonulmaya devam ediyor.

İsrail’in Saldırıları Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü de Etkiliyor

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 497 Filistinlinin hayatını kaybettiği rapor edildi.

İlgili Yazılar