Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Birleşmiş Milletler Yetkilisi: Gazze’deki İnsani Durum Felaket Boyutunda

Birleşmiş Milletler Yetkilisi: Gazze’deki İnsani Durum Felaket Boyutunda

haberci haberci -
27 0

İnsani Yardım Faaliyetleri Durma Noktasında

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico, günlük basın toplantısında Gazze’deki insani duruma dikkat çekti. Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarının kapanmasının insani yardım faaliyetlerini ve yakıt tedarikini olumsuz etkilediğini vurguladı. Yakıt olmadan insani yardım faaliyetlerinin sürdürülemeyeceğini belirtti.

Hastaneler Boşaltılıyor, Gıda Dağıtımı Durduruldu

De Domenico, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda hastanelerin boşaltılmasının talep edildiğini ve bu durumun uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Refah’taki gıda dağıtımının durduğunu ve gıda stoklarının bu hafta sonuna kadar tükenebileceğini ifade etti.

‘Güvenli Bölge Yok’

De Domenico, İsrail’in “güvenli bölge” tanımının gerçekçi olmadığını ve Gazze’de gördüğü yıkımın tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirtti. İsrail’in sivil altyapıyı hedef aldığını ve mahallelerin tanınmayacak hale geldiğini aktardı.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının arttığını belirten De Domenico, çocukların ve kadınların da saldırılardan büyük zarar gördüğünü dile getirdi. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu ve yaralıların sayısının her geçen gün arttığı bilgisini paylaştı.

İlgili Yazılar