DSÖ’nün Değerlendirmesi DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze’deki sağlık durumunu değerlendirdi. Ghebreyesus, Gazze’de yaşanan çatışmalar ve ablukalar nedeniyle yerinden edilenlerin zor koşullarda yaşadığını belirtti. Yerinden Edilenlerin Durumu Ghebreyesus’un verdiği bilgilere göre, Gazze’de yerinden edilenlerin %90’ı şu anda çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor. Bu durum, insanları solunum yolu enfeksiyonları ve diğer hastalıklara karşı savunmasız bırakıyor. İnsani Krizin Derinleşmesi…
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze’deki sağlık durumunu değerlendirdi. Ghebreyesus, Gazze’de yaşanan çatışmalar ve ablukalar nedeniyle yerinden edilenlerin zor koşullarda yaşadığını belirtti.
Ghebreyesus’un verdiği bilgilere göre, Gazze’de yerinden edilenlerin %90’ı şu anda çadırlarda yaşamak zorunda kalıyor. Bu durum, insanları solunum yolu enfeksiyonları ve diğer hastalıklara karşı savunmasız bırakıyor.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuk hava ve yağışların artması, Gazze’deki güvensizlik ve yetersiz beslenme sorunlarını daha da derinleştiriyor. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka, temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırarak krizi derinleştiriyor.
Ghebreyesus, DSÖ ve ortaklarının bölgeye sağlık hizmetleri ve malzemeleri ulaştırmak için ellerinden geleni yaptığını belirtti. Ancak İsrail’in kısıtlamaları nedeniyle bu çabaların yetersiz kaldığını vurguladı.
7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti. Sadece Gazze’de değil, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de çatışmaların yıkıcı etkileri devam ediyor.
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda barış ve insani yardımın önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor. DSÖ ve diğer uluslararası kuruluşların çabaları, bölgedeki insanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hayati önem taşıyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]