İsrail Askerleri, Beytüllahim’de Filistinli Esirlerin Evlerine Saldırdı
Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail askerleri, Batı Şeria’nın güneyindeki Beytüllahim kentinde, İsrail ile Hamas arasındaki esir takasının altıncı turu kapsamında bugün serbest bırakılmaları beklenen Filistinli esirlerden Abdurrahman Mikdad ile Musa Nevavire’nin evlerine baskın düzenledi.
İsrail Askerleri 5 Filistinliyi Gözaltına Aldı
Soykırımcı İsrail askerleri Cenin ve Tulkerim’de 5 Filistinliyi gözaltına aldı. Cenin’deki baskında Mahmud Faruk el-Heyca, Rasim Ebu Hasen, Ahmed Havşiyye ve İbrahim Havşiyye, Tulkerim’deki baskında da Muhammed Amarine isimli Filistinliler İsrail güçlerince gözaltına alındı.
Esir Takasının Detayları
Hamas’ın Gazze’deki biri ABD-İsrail, biri Rusya-İsrail çifte vatandaşı olmak üzere 3 olabahis İsrailli erkek esiri serbest bırakması karşılığında İsrail, toplam 369 Filistinli esiri serbest bırakıyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Ofer Askeri Cezaevi’nden ve İsrail’in güneyindeki Ketziot Hapishanesi’nden serbest bırakılan Filistinli esirlerin, Kızılhaç ekiplerine teslim edildiği bildirilmişti.
Aileler Kutlama Yapmamaları Konusunda Uyarıldı
İsrail askerleri, esirlerin serbest bırakılması dolayısıyla ailelerin kutlama yapmamaları konusunda uyarıda bulundu. Esir takası sürecinde yaşanan bu olaylar, Filistin-İsrail ilişkilerindeki gerilimi artırmaya devam ediyor.