Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İsrail Gazze’de UNRWA’ya Ait Binayı Vurdu

İsrail Gazze’de UNRWA’ya Ait Binayı Vurdu

haberci haberci -
18 0

İsrail’in Gazze’deki Saldırıları Devam Ediyor

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki UNRWA’ya ait binayı vurduğu iddia edildi. İsrail, binanın “Hamas’ın askeri komuta merkezi” olarak kullanıldığını ileri sürdü.

Çok Sayıda Sivil Öldü

İsrail savaş uçaklarının, Gazze’de yerinden edilmiş ailelerin sığındığı iki okulun yakınına düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail makamlarınca vize başvurusunun reddedildiğini ve bölgeye girişine izin verilmediğini açıklamıştı.

Çatışmaların Boyutu Artıyor

Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarının devam ettiği belirtilirken, çatışmalarda en az 34 bin 683 Filistinli hayatını kaybetti, 78 bin 18 kişi yaralandı. İsrail ordusu ise 608 askerinin öldüğünü duyurdu.

İnsani Ara Dönemi

24 Kasım 2023’te başlayan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Ancak binlerce Filistinli hala tutuklu olarak tutulmaya devam ediliyor.

Yahudi Yerleşimcilerin Saldırıları

İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerçekleştirdiği saldırılarda 496 Filistinli hayatını kaybetti.

İlgili Yazılar