Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İsrail, Gazze’deki Sivilianları Hedef Aldı: Ölü ve Yaralılar Var

İsrail, Gazze’deki Sivilianları Hedef Aldı: Ölü ve Yaralılar Var

haberci haberci -
81 0

İsrail, Gazze Kentindeki Çadırları Bombaladı

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamaya göre, İsrail’in kuzeydeki Gazze kentinde yerinden edilen vatandaşların kaldığı çadırlara saldırdığı belirtildi. Sivil savunma ekipleri, bombalanan çadırlarda 3 kişinin cesedini çıkarırken çok sayıda yaralıya da yardım etti.

Refah Kentindeki Saldırıda Ölü ve Yaralılar

Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde de bazı sivilleri hedef aldığı bildirildi. Saldırı sonucunda en az bir Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu son saldırılar, bölgedeki gerginliği artırırken, uluslararası toplumdan İsrail’in saldırılarını durdurması yönünde çağrılar yükselmeye devam ediyor. Gaza’da artan şiddet olayları, bölgedeki barış çabalarını olumsuz etkilerken, taraflar arasındaki gerilim de giderek tırmanıyor.

Gazze’deki sivil vatandaşların hedef alınması, masum insanların hayatlarını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olurken, bölgedeki krizin çözümüne dair uluslararası çabaların artması bekleniyor. Bu saldırılar, bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ederken, taraflar arasındaki diyaloğun önemine bir kez daha vurgu yapıyor.

İlgili Yazılar