Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İsrail Hava Kuvvetleri Pilotlarından Netanyahu’ya Tepki Mektubu

İsrail Hava Kuvvetleri Pilotlarından Netanyahu’ya Tepki Mektubu

haberci haberci -
210 0

İsrail Hava Kuvvetleri Pilotları, Eli Kanlı Saldırılara Karşı Neden Tepki Gösteriyor?

İsrail Hava Kuvvetleri pilotları, Gazze’ye yapılan saldırıların güvenlik kaygılarından ziyade siyasi ve kişisel çıkarlara hizmet ettiğini belirterek Başbakan Netanyahu’ya sert bir tepki gösterdi. Mektupta, saldırıların durdurulması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi çağrısı yapılırken, Netanyahu’nun politikaları da sert bir dille eleştirildi.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı’nın Tepkisi Ne Oldu?

Mektubun sızması üzerine İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, krizi önlemek için üst düzey bir toplantı düzenledi. Tepki gösteren pilotlara görevden alınabilecekleri tehdidinde bulunulurken, askerlerin duruşu ordu içinde dikkat çekici bir gelişme olarak nitelendirildi.

Netanyahu’ya İlk Tepki Bir Askerden Gelmişti

Askeri üs ziyaretinde Netanyahu’ya karşı çıkan bir İsrail askeri, “Senin yüzünden arkadaşlarım öldü. Devleti sabote ettin” diyerek tepkisini dile getirmişti. Bu çıkışın ardından 130 İsrail askeri hükümete mektup yazarak Netanyahu’nun politikalarını tanımadıklarını belirtmişti.

İsrail Ordusundan Henüz Resmi Açıklama Yapılmadı

Şu ana kadar İsrail ordusundan söz konusu mektuba ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak pilotların ve askerlerin tepkisi, Netanyahu hükümeti içinde ciddi bir krize neden olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: haberlermersin.com

İlgili Yazılar