Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İsrail Ordu Sözcüsü Heniyye Suikastı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İsrail Ordu Sözcüsü Heniyye Suikastı Hakkında Açıklamalarda Bulundu

haberci haberci -
77 0

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin Açıklamaları

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hagari, Heniyye’ye 31 Temmuz’da İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen suikasta ilişkin soruları yanıtladı.

İsrail’in Beyrut Saldırısı

Hagari, 30 Temmuz’u 31 Temmuz’a bağlayan gece ve sabahında sadece Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta saldırı düzenlendiklerini belirtti. İsrail ordusunun bu saldırıda Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü öldürdüğünü açıkladı.

Hagari’nin İddiaları

Hagari, Heniyye’ye yönelik suikastın arkasında İsrail ordusunun olmadığını ileri sürdü. Salı gecesi Lübnan’ı vurduklarını ve Fuad Şükür’ü isabetli bir hava saldırısında öldürdüklerini belirten Hagari, o gece tüm Orta Doğu’da başka bir hava saldırısı, füze ya da İsrail insansız hava aracı bulunmadığını vurguladı.

Hagari’nin açıklamalarının ardından, İran ve Hamas, Heniyye’ye yönelik suikastın arkasında İsrail’in olduğunu iddia etti. Ancak Tel Aviv yönetimi bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İlgili Yazılar