Nusayrat Belediyesi’ne Yönelik İsrail Saldırısı
Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail savaş uçakları Nusayrat Mülteci Kampı’nda bulunan Nusayrat Belediyesi’ne ait bir binayı hedef aldı. Saldırı sonucunda en az 5 kişi, aralarında Nusayrat Belediye Başkanı İyad el-Meğari’nin de bulunduğu kişiler hayatını kaybetti.
Yerel Yönetim Bakanlığı’ndan Taziye Mesajı
Enkaz altından çıkarılan cansız bedenler, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi’ne nakledildi. Gazze Şeridi Yerel Yönetim Bakanlığı, saldırı sonucu hayatını kaybeden Nusayrat Belediye Başkanı İyad el-Meğari için derin üzüntü ve taziye mesajı yayınladı. Bakanlık, “İşgal uçağının bombalaması sonucu hayatını kaybeden İyad el-Meğari’ye Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Gazze’deki Son Saldırılar
İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde Nusayrat Mülteci Kampı’nda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA’ya ait okula düzenlediği saldırıda, 14’ü çocuk, 9’u kadın toplam 40 kişi hayatını kaybetmişti. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda en az 36 bin 654 Filistinli öldürüldü, 83 bin 309 kişi yaralandı. Sivil altyapı da hedef alınarak binlerce ölü ve yaralının bulunduğu bildiriliyor.