Kasaragod Bölgesindeki Festivalde Havai Fişek Gösterisi
India Today gazetesinin polis yetkililerine dayandırdığı habere göre, Kerala’nın Kasaragod bölgesinde bulunan bir tapınakta düzenlenen festival sırasında havai fişek gösterisi yapıldı.
Yangında 8’i Ağır, 150’den Fazla Yaralı
Polis yetkilileri, gösteri sırasında çıkan yangında 8’i ağır olmak üzere 150’den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Yangının, havai fişek deposunun alev alması sonucu çıktığı değerlendiriliyor.
Olayın Ardından Başlatılan Soruşturma
Yaralılar, bölgedeki hastanelere sevk edilirken; polis yetkilileri olay hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yetkililer, tapınak görevlilerinin güvenlik protokollerine uymadığını ve havai fişek gösterisi için gerekli izinleri almadığını ifade ettiler.
Bu trajik olay, Kerala’da tapınak festivallerinde alınması gereken güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan yangın ve yaralanmalar, yetkililerin daha sıkı denetimler yapması gerektiği konusunda uyarı niteliğinde. Olayın detayları ve yaralıların durumuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte.