Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Lübnan Hastanesine İsrail Saldırısı: Sağlık Personeli Yaralandı

Lübnan Hastanesine İsrail Saldırısı: Sağlık Personeli Yaralandı

haberci haberci -
36 0

İsrail Tarafından Hastaneye Saldırı

Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, Şehit Salah Gandur Hastanesi kampüsü ve çevresi, İsrail tarafından 4 top mermisi ile vuruldu. Saldırı sonucunda **çok sayıda sağlık personeli ve hemşirenin yaralandığı** belirtildi.

Diğer Saldırılar ve Gelişmeler

Öncesinde İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki köyleri boşaltma talebiyle başlayan gerilimde, sağlık personeli tahliye edilen Marcayun Devlet Hastanesi de hizmet dışı bırakılmıştı. Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten beri sınırda çatışmalar devam ederken, İsrail ordusu 17-18 Eylül’de çağrı cihazlarını patlatmış, 23 Eylül’de ise hava saldırıları gerçekleştirmişti. 30 Eylül’de ise sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başlandığı duyuruldu.

Yaşamını Yitiren ve Yaralananların Sayısı

Lübnan hükümetine bağlı Afet Yönetim Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, **İsrail’in 8 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 11’e, yaralı sayısının da 9 bin 535’e** ulaştığı belirtildi. Lübnan’ın güneyinde yaşanan bu çatışmalar insani bir krize yol açarken, uluslararası toplumun bu gelişmelere çözüm bulma çağrıları da artmaktadır.

İlgili Yazılar