Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Savunma Bakanı Austin, İsrail ve Refah’taki Son Durumu Değerlendirdi

Savunma Bakanı Austin, İsrail ve Refah’taki Son Durumu Değerlendirdi

haberci haberci -
30 0

Austin, Bütçe Görüşmelerinde Önemli Açıklamalarda Bulundu

ABD Savunma Bakanı Austin, Senato’da katıldığı bütçe görüşmelerinde, Refah’taki son durum ve ABD’nin İsrail’e bazı silahların sevkiyatını durdurduğuna ilişkin haberleri değerlendirdi. Austin, Tel Aviv’deki muhataplarına İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısı düzenlemesini istemediklerini açıkça ilettiklerini belirtti.

İsrail’e Yapılan Silah Sevkiyatı Durduruldu

Savunma Bakanı Austin, İsrail’e yapılan silah sevkiyatının askıya alındığı haberlerini doğruladı ve sebep olarak İsrail’in Refah’a saldırılarını gösterdi. Austin, İsrail’in kendini savunma araçlarına sahip olduğunu belirtirken, Refah’taki gelişmelerin seyri bağlamında güvenlik desteği sevkiyatlarının değerlendirildiğini ifade etti.

“Refah’ta Büyük Bir Çatışma Görmek İstemiyoruz”

Austin, Refah’ta yaşayan 1,5 milyondan fazla Filistinli sivilin zor durumunda olduklarına dikkat çekerek, “Refah’ta kesinlikle büyük bir çatışma görmek istemiyoruz” dedi. İsrail’e yapılacak silah sevkiyatlarının devamı konusundaki değerlendirme sürecinin devam ettiğini vurguladı ve “Bununla ilgili nihai bir karara ulaşmış değiliz” şeklinde konuştu.

ABD’nin İsrail’e bazı silahların sevkiyatını geçici olarak durdurduğu haberleri Amerikan medyasında yer alırken, sürecin Refah’taki gelişmeler kapsamında değerlendirildiği belirtilmişti.

İlgili Yazılar