Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. University College London Öğrencileri İsrail İşbirliklerini Protesto Etti

University College London Öğrencileri İsrail İşbirliklerini Protesto Etti

haberci haberci -
19 0

UCL Öğrencileri İsrail ile İşbirliklerini Kınadı

University College London (UCL) öğrencileri, ana kampüs önündeki Gower Caddesi’nde toplanarak üniversitenin İsrail’le işbirliklerini protesto etti. Öğrenciler ve eylemciler, UCL’nin İsrail’e mali destek sağlayan şirket ve bankalarla işbirliğini sonlandırması ve üniversitenin İsrail’in Gazze’deki savaş suçlarını kınaması çağrısında bulundu.

Geniş Güvenlik Önlemleri Alındı

Eylemcilerin Filistin’e destek eylemi yaparken, karşı kaldırımda İsrail’e destek veren gösteri düzenlendi. Polis, iki grup arasında geniş güvenlik önlemleri alarak tarafların karşıya geçmesini engelledi. İsrail’e destek gösterisi düzenleyen bir eylemci, polisin müdahalesiyle karşı taraftaki eylemcilerin bulunduğu alana geçmeye çalışırken durduruldu.

Polis Gözaltılar ve Müdahaleler Yaptı

Polis, Filistin’e destek veren üç kişiyi gözaltına alırken, bir pankartı da el koydu. Ayrıca, ABD’deki üniversite eylemlerine katılarak çadır kuran UCL öğrencilerinin talepleri üzerine okul yönetimi güvenlik önlemlerini artırdı ve kimlik kartı olmayanların kampüse girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Goldsmiths Koleji’nde Filistin’e Destek Eylemi

Londra Üniversitesi’nin Goldsmiths Koleji’nde 5 haftadır devam eden Filistin’e destek için düzenlenen oturma eylemi sona erdi. Okul yönetimi, öğrencilerin taleplerini karşılamak için çaba göstererek etik yatırım politikalarını gözden geçireceklerini ve Filistinli öğrencilere lisans bursu tahsis edeceklerini duyurdu. Ayrıca, bir konferans salonuna Şirin Ebu Akile’nin adının verilmesi teklifini destekleyeceklerini açıkladı.

İlgili Yazılar