Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Konuşmasına Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Konuşmasına Tepki

haberci haberci -
80 0

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan Avusturya’ya Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’ndaki konuşması, Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafından eleştirilmişti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise bu eleştirilere sert bir şekilde yanıt verdi.

Soykırım Benzetmesine Açıklama

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında yaptığı soykırım benzetmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sadece bir benzetmeden ibaret değil; bu soykırımı destekleyenleri aynada kendilerine bakmaya davet eden bir çağrıdır.”

Doğru Tarafta Yer Alma Vurgusu

Altun, ayrıca tarihte Türkiye’nin hep doğru tarafta yer aldığını vurgulayarak şunları aktardı: “Soykırımdan kaçanlara kucak açarak tarihte hep doğru tarafta yer aldık. Biz hakikatin sesi olmaya ve adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Bu açıklamalarla Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasına yönelik eleştirilere karşı Türkiye’nin duruşunu net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

İlgili Yazılar