Milli yüzücü, Veni Vidi Göz Hastenesi’nde gözlüklerine veda etti

  Görme bozuklukları, günlük yaşamda pek çok insanın yaşam kalitesini düşürürken, bu durum sporcularda daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Net görüşten yoksun olmak, antrenman verimliliğini ve müsabaka performansını olumsuz etkileyebiliyor. Klasik lazer operasyonuna uygun olmayan Milli Yüzücü Hamit Demir de yeni nesil kornea temassız lazer operasyonuyla gözlüklerinden kurtularak görme kalitesini artırdı.   İSTANBUL —  Bireylerin…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Milli yüzücü, Veni Vidi Göz Hastenesi’nde gözlüklerine veda etti

 

Görme bozuklukları, günlük yaşamda pek çok insanın yaşam kalitesini düşürürken, bu durum sporcularda daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Net görüşten yoksun olmak, antrenman verimliliğini ve müsabaka performansını olumsuz etkileyebiliyor. Klasik lazer operasyonuna uygun olmayan Milli Yüzücü Hamit Demir de yeni nesil kornea temassız lazer operasyonuyla gözlüklerinden kurtularak görme kalitesini artırdı.

 

İSTANBUL  Bireylerin günlük yaşamını önemli ölçüde zorlaştıran görme problemleri, özellikle sporcular için farklı güçlükler de doğuruyor. Antrenman ve müsabaka başarısını düşürme riski taşıyan bu problemle uzun zamandır mücadele eden Paralimpik Milli Yüzücü Hamit Demir’in eski sağlığına kavuşması ise bir başarı hikayesi olarak hem tıp hem de spor dünyasına ilham veriyor.

 

Op. Dr. Sadi Sızmaz: Milli sporcumuz daha konforlu bir yaşama kavuştu”

 

No Touch Laser operasyonuyla Hamit Demir’in gözlüklerine veda etmesini sağlayan Veni Vidi Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Sadi Sızmaz, kornea yapısı klasik lazer cerrahilerine uygun olmayan sporcuya uyguladıkları tedavi yöntemini şu sözlerle anlattı: “Hamit Demir, görme kusuru nedeniyle uzun süredir gözlük kullanıyordu. Ancak özellikle yarışmalarda gözlüklerinin yarattığı dezavantaj, sporcumuzun performansını ve özgüvenini etkiliyordu. Kornea yapısı klasik lazer cerrahilerine uygun olmadığı için No Touch Laser yöntemiyle başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Bu teknolojinin sunduğu avantajla artık gözlüksüz, daha konforlu bir yaşama kavuştu. Onun mutluluğu bizim de mutluluğumuz.”

 

Korneaya fiziksel temas olmadan uygulanan tedavi güvenli ve konforlu”

 

Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil ederek 90’ın üzerinde madalyaya sahip olan Halit Demir’in spor yaşamında yeni bir sayfa açtığını dile getiren Op. Dr. Sadi Sızmaz, “Milli sporcumuzun gözlerinde yaklaşık 9 numara miyop ve 1,5 numara astigmat bozukluğu vardı. Ancak göz yapısı klasik lazer cerrahisine uygun olmadığı için tedavisinde korneaya fiziksel temas gerektirmeyen No Touch Laser yöntemini tercih ettik. Bu yöntem özellikle aktif spor hayatı olanlar için hem güvenli hem de konforlu bir çözüm sunuyor. Göz sağlığında teknoloji ve uzmanlığımızı buluşturarak sporculara özel çözümler geliştirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Hamit Demir: “Gözlerim ileri derece bozuktu, gönül gözüyle yüzüyordum”

 

Gözlüklerinin özellikle yarışmalarda dezavantaj yarattığını belirten Paralimpik Milli Yüzücü Hamit Demir duygularını şu sözlerle ifade etti: “Artık yüzme havuzuna daha özgüvenle giriyorum. Net görüyor, özgür hissediyorum ve çok mutluyum. Hem ulusal hem de uluslararası madalyalarım olsa da göz derecelerim çok yüksekti. Gözlüklerimi takıp çıkarmakta zorlanıyordum ve havuzda çoğu zaman gözlüksüz yüzmek zorunda kalıyordum. Yüzüyordum ama bunu gönül gözüyle yapıyordum diyebilirim. Daha önce birkaç kez lazer ameliyatı için başvursam da olumsuz yanıtlar aldım. Sonrasında yollarımız Sadi Bey ile kesişti ve bana çok büyük bir güven verdi. No Touch Laser tekniği sayesinde gözlüklerimden kurtuldum. Görmek gerçekten büyük bir özgürlük.”

Benzer Haberler
Gravity Game Unite (GGU), PC MMORPG oyunu ‘Ragnarok Zero: Global’ için düzenlenen Avrupa Kullanıcı Buluşmasını Başarıyla Tamamladı!
Gravity Game Unite (GGU), PC MMORPG oyunu ‘Ragnarok Zero: Global’ için düzenlenen Avrupa Kullanıcı Buluşmasını Başarıyla Tamamladı!
Exit deneyimi 200’den fazla projeye dönüştü
Exit deneyimi 200’den fazla projeye dönüştü
ERA Koleji’nden LGS’de Türkiye dereceleri
ERA Koleji’nden LGS’de Türkiye dereceleri
GA-ASI ve Avrupa Merkezli Füze Üreticisi MBDA, MQ-9B ve Gambit 6 İçin SPEAR Entegrasyonunda İş Birliği Yapacak
GA-ASI ve Avrupa Merkezli Füze Üreticisi MBDA, MQ-9B ve Gambit 6 İçin SPEAR Entegrasyonunda İş Birliği Yapacak
Areda Survey Araştırması: Çocukların Yeni Rol Modeli Manifest Mi?
Areda Survey Araştırması: Çocukların Yeni Rol Modeli Manifest Mi?
Toshiba ve Kumtel’den Türkiye’de Stratejik Ortaklık
Toshiba ve Kumtel’den Türkiye’de Stratejik Ortaklık
Salihli Güncel Haberleri - Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SALİHLİ HABER 'de saklıdır.