Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Almanya’da Bir Şehirde Minareden İlk Kez Ezan Sesinin Yükselmesi

Almanya’da Bir Şehirde Minareden İlk Kez Ezan Sesinin Yükselmesi

haberci haberci -
22 0

Müslüman Toplum Heyecan ve Mutluluk İçinde

Almanya’nın Krefeld şehrinde Yunus Emre Camii’nin minaresinden şehre ilk kez ezan sesi yükseldi. Müslümanlar, bu olayı mutluluk ve heyecanla karşıladı.

Krefeld Belediyesi Onay Verdi

Köln kentinden sonra Krefeld’de de dışarıdan ezan okunmasına Krefeld Belediyesi tarafından onay verildi. Yaklaşık 25 bin Müslüman’ın yaşadığı Krefeld’de bu olay kentte bir ilk olarak tarihe geçti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Protokolü

Belediye ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arasında imzalanan protokolle bundan böyle Cuma günleri dışarıdan öğle ezanı süresiz olarak okunacak. Bu uygulama ile Müslüman toplumun kimliğinin yaşanmasına olanak sağlanmış oldu.

Müslümanlar Alman Toplumunun Bir Parçası Olduğunu Vurguladı

Krefeld Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Adem Cankur, Müslümanların Almanya’nın bir parçası olduğunu belirterek, dışarıdan ezan okunmasının anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti. Müslüman toplumunun uzun yıllardır Almanya’da yaşadığını ve bu izinle birlikte kendilerini kabul ettirdiklerini vurguladı.

Ezan sesinin çevreyi rahatsız etmemesi şartıyla ses seviyesinin maksimum 70 desibeli geçemeyeceği belirtildi. Krefeld Belediyesi’nin aldığı bu kararın diğer kentlere de örnek olması bekleniyor.

İlgili Yazılar