Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Beyaz Saray, İsrail’in Refah’a Olası Saldırısına Karşı Çıkıyor

Beyaz Saray, İsrail’in Refah’a Olası Saldırısına Karşı Çıkıyor

haberci haberci -
20 0

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre’den Açıklamalar

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, günlük basın brifinginde İsrail’in olası Refah saldırısına ilişkin gündemi değerlendirdi. Jean-Pierre, Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre İsrail’in bir hafta içinde Refah’a yönelik “kapsamlı bir kara operasyonuna” başlayabileceğine dair iddialar hakkında görüşlerini paylaştı.

ABD’nin Tutumu

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail’in Refah’a saldırmasına karşı olduklarını vurgulayan Jean-Pierre, henüz kapsamlı bir plan görmediklerini belirtti. Sözcü, Refah’a yönelik bir operasyonu desteklemediklerini ve buradaki sivil halkın güvenliğinin korunmasının önemli olduğunu ifade etti. Jean-Pierre, Refah’a sığınmış 1 milyondan fazla Filistinli sivilin hayatlarının korunmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Pentagon’un Açıklaması

Öte yandan, Pentagon, ABD yönetiminin İsrail’in Refah’a yönelik saldırı planlarını gördüğü yönündeki haberlerle ilgili açıklama yapmadı. Pentagon sözcülerinden biri, bu haberleri teyit edemeyeceğini belirtti. Jean-Pierre ise İsrail yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini ve endişelerini sürekli olarak ilettiklerini aktardı. Ayrıca, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan başkanlığında iki çevrim içi görüşme yapıldığını ve yüz yüze bir görüşmenin de yapılmasını umduklarını belirtti.

İlgili Yazılar