Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. İsrail, Gazze’deki Saldırılarını Sürdürüyor: Çok Sayıda Sivil Hayatını Kaybetti

İsrail, Gazze’deki Saldırılarını Sürdürüyor: Çok Sayıda Sivil Hayatını Kaybetti

haberci haberci -
23 0

İsrail Savaş Uçakları Gazze’deki Evleri Bombalıyor

Görgü tanıklarının ifadesine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin batısında bulunan bir evi hedef aldı. Saldırı sonucunda, evde bulunan Filistinli Ebu Amra ailesine ait sivillerden bazıları yaşamlarını yitirdi, bazıları ise yaralandı. Sivil savunma ekipleri enkaz altından çıkardıkları cansız bedenleri ve yaralıları Refah kentindeki Kuveyt Hastanesi’ne sevk etti.

Hamas Ateşkes Önerisine Onay Verdi

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını açıkladı. Ancak Hamas’ın bu açıklamasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılarına devam kararı aldı.

Gazze’deki Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda, en az 14 bin 944 çocuk, 9 bin 849 kadın olmak üzere toplamda 34 bin 735 Filistinli öldü, 78 bin 108 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da saldırıların hedefi haline geliyor, sivil altyapı zarar görüyor.

İlgili Yazılar