Salihli Haber – Salihlihaber.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. TİKA’nın Pakistan’daki Arama Kurtarma Eğitimi

TİKA’nın Pakistan’daki Arama Kurtarma Eğitimi

haberci haberci -
25 0

Tharparkar’da Eğitim ve Karaçi’de Kapanış

TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tharparkar bölgesindeki Karoonjhar dağlarında bir hafta süren arama kurtarma eğitimi, Karaçi’de Sindh İzciler Birliği Merkezi’nde düzenlenen kapanış ve sertifika dağıtım programıyla sona erdi.

Katılımcılar

Kapanış törenine, Sindh İzciler Birliği ve Alkhidmat Vakfı arama kurtarma gönüllülerinin yanı sıra Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu, Sindh Hükümeti eski Başsekreteri ve Sindh İzcileri Eyalet Komiseri Syed Mumtaz Ali Shah, TİKA Karaçi Koordinatörü Halil İbrahim Başaran, İHH afet yönetimi arama kurtarma uzmanı Ahmet Türkmenoğlu ve STK temsilcileri katıldı.

TİKA’nın Rolü

Başkonsolos Sangu, konuşmasında TİKA’nın dünya çapında 63 ofisi ile Türkiye’nin farklı sektörlerdeki uzmanlığını paylaştığını vurgulayarak, “Pakistan’daki bulunan iki ofis ile gerçekleştirilen bu eğitimler Pakistan’ı ne kadar kalbimize yakın tuttuğumuzun en büyük göstergesidir.” dedi.

TİKA Karaçi Koordinatörü Başaran ise dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen arama kurtarma eğitimlerini Sindh İzcileri ile başarıyla uyguluyor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkmenoğlu ise yüksek hava sıcaklıklarına rağmen, öğrencilerin olağanüstü performans gösterdiğini aktararak, eğitime katılan arama kurtarma gönüllülerinin hayat kurtarmaya yönelik bilgi ve teknikler edinmesinde gösterdikleri gayretlerden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Sertifika Dağıtımı

Kapanış töreni, eğitime katılan 25 arama kurtarma gönüllüsüne sertifikaların dağıtımıyla sona erdi.

İlgili Yazılar